Η χρήση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών - Μια διδακτική πρόταση για την Α' Λυκείου
Περίληψη
Η παρούσα εργασία επιχειρεί να καταγράψει τα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τη χρήση εργαλείων των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από τη μελέτη της υπάρχουσας βιβλιογραφίας εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του εκπαιδευτικού πλαισίου εν γένει. Ειδικότερα για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική, καθώς οι μαθητές συχνά είναι αρνητικοί ως προς αυτό, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν ενεργά στη διδακτική πράξη. Αφού, λοιπόν, παρουσιαστούν εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν με θετικά αποτελέσματα ή προτείνονται προς χρήση από φιλολόγους για το μάθημα των Αρχαίων, παρουσιάζεται ένα προτεινόμενο σχέδιο μαθήματος για τη χρήση ψηφιακού υλικού και μέσων για την A’ Λυκείου και το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Ενότητα
- Άρθρα
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στα πρακτικά του συνεδρίου για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους. Άρθρα που δημοσιεύονται στα πρακτικά διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο).