Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επείγουσα εξ αποστάσεως Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Διερεύνηση Ομοιοτήτων και Διαφορών
Περίληψη
Με την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19 και την επιτακτική εφαρμογή της επείγουσας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο με αποκλειστική τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω έρευνα στο πεδίο της εξ αποστάσεως σχολικής εκπαίδευσης. Οι τεχνολογίες που υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εξΑΕ) έχουν αλλάξει με την πάροδο των χρόνων από απλή αλληλογραφία μέχρι χρήση σύγχρονων και ασύγχρονων περιβαλλόντων μάθησης, Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και τεχνολογιών αιχμής όπως αναλυτικές μάθησης (learning analytics) ή εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Η έρευνα αφορά στη συμβολή των ΤΠΕ στις δυο βαθμίδες της εξ αποστάσεως σχολικής εκπαίδευσης (εξΑΣΕ) με έμφαση στην παιδαγωγική διάσταση της διδασκαλίας και μάθησης. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αναδεικνύουν αξιοσημείωτες ομοιότητες και διαφορές στην αξιοποίηση των ΤΠΕ μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τρόπους βελτίωσης αδύναμων σημείων.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Ενότητα
- Άρθρα
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στα πρακτικά του συνεδρίου για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους. Άρθρα που δημοσιεύονται στα πρακτικά διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο).