Προς Ένα Αποτελεσματικό Μοντέλο Βελτίωσης των Γνώσεων – Δεξιοτήτων - Ικανοτήτων των Φοιτητών κατά την Διάρκεια Φοίτησής τους με τη Χρήση Σύγχρονών Μεθόδων Διδασκαλίας


Δημοσιευμένα: Ιουν 9, 2016
Λέξεις-κλειδιά:
Ανώτατη Εκπαίδευση Γνώσεις Ικανότητες Δεξιότητές Καινοτομία Μάθηση
Δημήτριος Δρόσος
Περίληψη
Η ανάγκη προσαρμογής της ανώτερης εκπαίδευσης στις διαγραφόμενες νέες συνθήκες και προοπτικές τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο καθώς και η χάραξη προτεραιοτήτων για την αντιμετώπισή αυτών των συνθηκών είναι πλέον επιτακτική. Βασικό συστατικό στοιχείο της προσαρμογής των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στις προκλήσεις των καιρών αποτελεί η υπάρξει ενός αποτελεσματικού μοντέλου διδασκαλίας το οποίο θα στοχεύει στη συνεχής βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των φοιτητών.
Στα πλαίσια της εργασίας αυτής γίνεται προσπάθεια παρουσίασης ενός αποτελεσματικού μοντέλου βελτίωσης των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των φοιτητών ενός τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η υλοποίηση του προτεινόμενου μοντέλου περιέχει μια σειρά από καινοτόμες εκπαιδευτικές λύσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο τη μετάβαση από ένα σύστημα με επίκεντρο το Ανώτατό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε ένα σύστημα με επίκεντρο το φοιτητή και ως εκ τούτου την κάλυψη τόσο των αναγκών αυτού όσο και των αναγκών της σύγχρονής αγοράς εργασίας.
Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Τμήμα Β