«Μεθοδολογία Εκπαίδευσης Ενηλίκων: η Μέθοδος «Fre-Me-Broo-Kok.»(F.M.B.K.) στην εξ αποστάσεως Εκπαίδευση-Ενδεικτική μελέτη περίπτωσης Μετασχηματίζουσας Μάθησης, σχετικής με την τρίτη ηλικία».


Εξώφυλλο πρακτικών συνεδρίου
Δημοσιευμένα: Μαρ 19, 2024
Iωάννα Ραμουτσάκη
Περίληψη

Σκοπός της συγκεκριμένης Εργασίας είναι να αναδείξει πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η καινοτόμος  Μέθοδος  Εκπαίδευσης  Ενηλίκων (Fre-Me-Broo-Kok.) (Ραμουτσάκη,2021), σε συνδυασμό με συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, για τον μετασχηματισμό δυσλειτουργικών παραδοχών των εκπαιδευομένων, σχετικών με την τρίτη ηλικία. Η Μέθοδος, η οποία συνδυάζει και εμπλουτίζει την ελληνική εκδοχή της Μεθόδου «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία» (Κόκκος, 2017) με στοιχεία των τεχνικών των P.Freire, J.Mezirow και St.Brookfield, αξιοποιείται σε διαθεματικό λογοτεχνικό Εργαστήρι. Ειδικότερα, το έργο του Λέοντος Τολστόϊ, Ο παππούς και το εγγονάκι, συνδυάζεται με άλλες μορφές Τέχνης και με ενεργητικές τεχνικές συνεργατικής, διερευνητικής και ανακαλυτικής Μάθησης. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η  αξιοποίηση της συνθετικής αυτής Μεθόδου και αντίστοιχων Παραδειγμάτων ως μελέτη ενδεικτικών περιπτώσεων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων μπορεί να συμβάλει στην ατομική και επαγγελματική ανάπτυξη των ενηλίκων εκπαιδευομένων, βελτιώνοντας την στάση ζωής τους απέναντι στον συνάνθρωπο.


Λέξεις/Φράσεις-κλειδιά: Μέθοδος (Fre-Me-Broo-Kok.), Εκπαίδευση Ενηλίκων, εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, Μετασχηματίζουσας Μάθησης, τρίτη ηλικία

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Άρθρα