Συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού AεξΑΕ για τον Παγκόσμιο Ιστό


Δημοσιευμένα: Ιουν 9, 2016
Λέξεις-κλειδιά:
Εκπαιδευτικό υλικό AεξΑΕ Παγκόσμιος Ιστός Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης μαθησιακά στυλ υπερκείμενο προσαρμοζόμενα περιβάλλοντα μάθησης.
Antonios Andreatos
Περίληψη

Το παρόν άρθρο εξετάζει μερικές βασικές παραμέτρους που πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους οι συγγραφείς εκπαιδευτικού υλικού ΑεξΑΕ που πρόκειται να δημοσιευθεί στον παγκόσμιο ιστό. Η εξάπλωση των ψηφιακών βιβλίων και η ανάπτυξη της διαδικτυακής τεχνολογίας έχουν αλλάξει δραματικά το εκπαιδευτικό τοπίο τα τελευταία 15 χρόνια. Η εξέλιξη και η διάδοση των Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης έχει διαχωρίσει το περιεχόμενο από τα τεχνολογικά ζητήματα και έχει απομονώσει τον συγγραφέα του εκπαιδευτικού υλικού ΑεξΑΕ από τα τεχνικά ζητήματα.
H συμπεριφορά του χρήστη / αναγνώστη του παγκόσμιου ιστού έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη από τους συγγραφείς εκπαιδευτικού υλικού ΑεξΑΕ. Η πιο γνωστή πρακτική είναι η ιεραρχική δόμηση του κειμένου που είναι πλέον καθιερωμένη σε πολλούς ιστότοπους περιεχομένου αλλά και ΑεξΑΕ.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει το υπερκείμενο και που δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.
Τέλος, η σύγχρονη εκπαιδευτική τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά τον εκπαιδευόμενο της ΑεξΑΕ προσφέροντας πλατφόρμες (όπως τα προσαρμοζόμενα περιβάλλοντα μάθησης) που υποστηρίζουν πολλαπλώς τις ανάγκες του χρήστη, τα 

διάφορα μαθησιακά στυλ και τα διάφορα μοντέλα δόμησης εκπαιδευτικού υλικού ΑεξΑΕ.
Σκοπός του παρόντος δοκιμίου είναι να προτείνει κατευθυντήριες γραμμές συγγραφής εκπαιδευτικού υλικού ΑεξΑΕ για τον παγκόσμιο ιστό.

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Άρθρα