Τέχνη, Τεχνολογία και Κοινότητα: Ενσωμάτωση AI για την αειφόρο προώθηση της Κρητικής Διατροφής
Περίληψη
Η τεχνολογία προσφέρει δυνατότητες για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί συναντούν εμπόδια στην εκπαίδευση για την προώθηση της κρητικής διατροφής. Ο στόχος αυτής της μελέτης είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence AI) μπορεί να βελτιώσει την πρόσβαση στη δια βίου μάθηση και να διευκολύνει την κοινωνική κινητικότητα μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Για να επιτευχθεί αυτό, διερευνώνται βιώσιμες περιβαλλοντικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν μέσω της κοινοτικής εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας την τέχνη ως καθολική μορφή επικοινωνίας. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε αφορούσε τη χρήση πλεγμάτων ρεπερτορίου RGT σε ένα Γυμνάσιο στο Ηράκλειο, με έμφαση στην ανάλυση των εννοιών της απόλαυσης, της συμμετοχής και της ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων στην κοινότητα. Οι συνεντεύξεις με μαθητές επιβεβαίωσαν την ικανότητα δημιουργίας μιας δυναμικής εκπαιδευτικής κοινότητας που μεταφέρει αποτελεσματικά τη γνώση και ενθαρρύνει τον προβληματισμό μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Ενότητα
- Εισηγήσεις
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στα πρακτικά του συνεδρίου για την «Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία»διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους. Άρθρα που δημοσιεύονται στα πρακτικά διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο)