Εκπαίδευση, διατροφή και βιωσιμότητα: Η προσαρμογή του τουριστικού τομέα της Κρήτης στη σύγχρονη εποχή
Περίληψη
Η παρούσα έρευνα εστιάζει στην ενσωμάτωση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στον τουρισμό, παράλληλα με την προώθηση πρακτικών βιώσιμου τουρισμού. Ο κύριος στόχος αυτής της έρευνας είναι η ευαισθητοποίηση για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη και τη διατήρηση της Μεσογειακής Διατροφής. Η χρήση της μεθοδολογίας Photovoice από μαθητές Γυμνασίου του Ηρακλείου επέτρεψε τον εντοπισμό και την παρουσίαση προτάσεων, μεταξύ άλλων ευρημάτων. Μέσα από την ανάλυση της φωτογραφικής έκθεσης των μαθητών, τις συνεντεύξεις σε ομάδες εστίασης και τις προτάσεις τους, διαπιστώθηκε ότι διάφορες τουριστικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να συνδεθούν με την τοπική αγορά του Ηρακλείου με ευκαιρίες για γευστικές εμπειρίες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η ενσωμάτωση τοπικών αγαθών και υπηρεσιών στον τουρισμό μπορεί να ενισχύσει την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και να προστατεύσει τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους της περιοχής.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Ενότητα
- Εισηγήσεις
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στα πρακτικά του συνεδρίου για την «Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία»διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους. Άρθρα που δημοσιεύονται στα πρακτικά διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο)