Δυσλεξία και Σχέσεις Οικογένειας

Δημοσιευμένα:
May 6, 2016
Λέξεις-κλειδιά:
Λέξεις-κλειδιά Δυσλεξία άγχος οικογένεια σχέσεις οικογένειας αντιδράσεις το πριν και το μετά της διάγνωσης
Περίληψη
Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να ερευνηθεί η επίδραση που ασκεί στις σχέσεις της οικογένειας η ύπαρξη παιδιού με δυσλεξία. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2 μητέρες παιδιών με δυσλεξία, από την Β. Εύβοια και τη Βοιωτία. Oι μητέρες είναι αυτές που έχουν τον κύριο λόγο στην επιμόρφωση των παιδιών αλλά και οι σύζυγοι μετά τη διάγνωση βοηθούν όσο μπορούν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πίεση των γονέων δημιουργεί άγχος και επιθετικότητα στα παιδιά. Παρατηρείται, επίσης, αλλαγή στα συναισθήματα τόσο των γονιών όσο και των παιδιών πριν και μετά τη διάγνωση. Τέλος, η ελλιπής ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η απουσία στήριξης προς την οικογένεια και το παιδί συμβάλλει στη θεώρηση ότι η δυσλεξία είναι ένα θέμα ταμπού.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Μπαλατσού Α. (2016). Δυσλεξία και Σχέσεις Οικογένειας. Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2015(2), 899–905. https://doi.org/10.12681/edusc.196
- Ενότητα
- Εισηγήσεις
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στα πρακτικά του πανελληνίου Συνεδρίου Επιστημών Εκπαίδευσης διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους. Άρθρα που δημοσιεύονται στα πρακτικά διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο).