Διαδραστικό Περιβάλλον Μάθησης «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» Μια Καινοτόμος Μορφή Εκπαίδευσης


Δημοσιευμένα: Jun 9, 2016
Λέξεις-κλειδιά:
αλφάβητο διαδραστικά παιχνίδια κινούμενα σχέδια
Σοφία Μαντουβάλου
Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Περίληψη

Το Διαδραστικό Διαδικτυακό Περιβάλλον Μάθησης «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» είναι ένα καινοτόμο, πολυμεσικό πακέτο μάθησης, που στοχεύει στη διδασκαλία του ελληνικού αλφάβητου και την επαφή των παιδιών της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας με την ελληνική γλώσσα μέσα από την ψυχαγωγία.

Η γνωριμία των παιδιών με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές σουρεαλιστικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων, οι

οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο διάσταση, θέτοντας τις τέχνες της λογοτεχνίας, των κινουμένων σχεδίων και της μουσικής στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Για κάθε γράμμα-επεισόδιο έχουν σχεδιαστεί αντίστοιχα διαδραστικά παιχνίδια και προβλέπεται εικονογραφημένη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση με τις έμμετρες ιστορίες. Παραγωγός του Πολυμεσικού Πακέτου Μάθησης είναι η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. www.edutv.gr. Η εισήγηση περιλαμβάνει την παρουσίαση του πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού, τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του και τις δυνατότητες αξιοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται οι εκπαιδευτικοί στόχοι της σειράς και των ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών της.

 

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Άρθρα