Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ως πρότυπος θεσμός δια βίου μάθησης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε σύνδεση με την αγορά εργασίας


Δημοσιευμένα: May 11, 2017
Λέξεις-κλειδιά:
Σιβιτανίδειος Δια Βίου Μάθηση αγορά εργασίας.
Γεώργιος Δ. Σαλαμούρας
Περίληψη

Η Σιβιτανίδειος από την ίδρυσή της (1927), ως κοινωφελές Ίδρυμα Τεχνολογικής Κατάρτισης σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, δημιούργησε νέες διόδους έρευνας και καινοτομίας στην επαγγελματική εκπαίδευση. Εδώ και περίπου έναν αιώνα μέχρι τις μέρες μας αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πυλώνες κατάρτισης στη χώρα μας συνδέοντας την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας των αποφοίτων της. Με την παρούσα εργασία, «Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ως πρότυπος θεσμός δια βίου μάθησης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε σύνδεση με την αγορά εργασίας» εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναγκαιότητα της Δια Βίου Μάθησης στο σύγχρονο, απαιτητικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Η διά βίου μάθηση στοχεύει στις αρχές της ποιότητας και της ισότητας, της πρόσβασης σε αυτή, για όλους τους πολίτες, αποβλέποντας, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας. Ειδικότερα επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην σπουδαιότητα της σύνδεσης κατάρτισης και αγοράς εργασίας όπως λαμβάνει χώρα στην Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.     

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Εισηγήσεις
Βιογραφικό Συγγραφέα
Γεώργιος Δ. Σαλαμούρας
Υποψ. MSc, Ε.Κ.Π.Α.
Αναφορές
Βεργίδη Δ., & Καραλή Θ. (2004) Τυπολογίες και στρατηγικές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Τεύχος 2. Μάιος-Αύγουστος
Jarvis, P. (2004) Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Θεωρία και Πράξη, εκδ. Μεταίχμιο. Αθήνα
Κόκκου Α. (2005) Μεθοδολογία Εκπαίδευσης Ενηλίκων Θεωρητικό Πλαίσιο και Προϋποθέσεις Μάθησης, Τόμος Α.. Ε.Α.Π.,Πάτρα.
Κόκκου Α. (2001) .Διεθνής Συνδιάσκεψη για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εκδ, Μεταίχμιο, Αθήνα
Mezirow J. (2007) Η Μετασχηματίζουσα Μάθηση. εκδ.Μεταίχμιο, Αθήνα.
Πολέμη – Τοδούλου Μ. (2005) Μεθοδολογία Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Η Αξιοποίηση της ομάδας στην εκπαίδευση ενηλίκων. ΕΑΠ, Πάτρα.
Rogers A. (2002) Η Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα (2η έκδοση).