Ενισχυτής ενέργειας, μια πιο πράσινη πηγή πυρηνικής ενέργειας - Charalambous, S. (HNPS Advances in Nuclear Physics, 2020)
Με την σημερινή Εμπειρία και την Τεχνολογία πάνω στους Αντιδραστήρες σχάσης και τους επιταχυντές είναι δυνατόν να κατασκευαστεί εύκολα και φτηνά σύστημα Επιταχυντή-Αντιδραστήρα για παραγωγή (Πυρηνικής) Ενέργειας ο Ενισχυτής Ενέργειας (ΕΑ). Στην ομιλία θα παρουσιασθούν αφενός τα πρώτα αποτελέσματα πειράματος ΕΑ που έγινε στο CERN. Το πείραμα ήταν θετικό με την έννοια της περίσσιας ενέργειας είσοδος-έξοδος του ΕΑ. Αφετέρου θα αναλυθούν τόσο η παρούσα ενεργειακή κατάσταση του πλανήτη που επιβάλει την αναζήτηση μεγάλων πηγών, ενέργειας όπως επίσης θα παρουσιασθούν τα πλεονεκτήματα που δα έχει ο ΕΑ Τα κυριότερα από αυτά είναι: α) θα είναι ο ΕΑ ’πρασινώτερος’ από πλευράς ραδιενέργειας 6) Δεν δα παράγει Pu-239 για στρατιωτικές εφαρμογές γ) δεν δα γίνεται σχεδόν ποτέ υπερκρίσιμος εκρηκτικός και δ) στην περίπτωση που το σχάσιμο είναι Th τότε δα υπάρχει επάρκεια πρώτης ύλης στον πλανήτη, για εκατομμύρια χρόνια.