Αστάθμητες ανταλλαγές και ομογενοποίηση: Μια προσέγγιση της νέων για τη κοινωνία και την πόλη των Αχαρνών - Παμουκτσόγλου, Αναστασία (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2016)
Περίληψη Ο στόχος της έρευνας ήταν να καταγραφούν /αποτυπωθούν οι αυθεντικές απόψεις των μαθητών της περιοχής μας σχετικά με το βαθμό ανοχής ή αποδοχής τους, ως προς τη διαμόρφωση της κοινωνικής/ σχολικής τους ζωής και την επικοινωνία τους, τη διαφορετικότητα και την αποτελεσματικότητα του σύγχρονου σχολείου. Σε ότι αφορά το εκτιμούν για τη Πόλη τους μας απαντούν ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι τους. Διαπιστώνεται ότι οι νέοι των Αχαρνών που ωρίμασαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επιχειρούν να αμυνθούν όταν ‘κακοποιείται’ η πόλη τους με φαινόμενα σαν την έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, τα ναρκωτικά, τη σχολική κακοποίηση, κ.λπ.