«Διδακτική της τοπικής ιστορίας της αρχαίας Κορίνθου: διαθεματική προσέγγιση με βιωματικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της διδακτικής μεθοδολογίας και πράξης» - Βασιλείου-Δαμβέργης, Αλέξανδρος-Νεκτάριος Ιω (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2020)
Στόχος της παρούσας εισήγησης ένα συγκροτημένο μοντέλο διδακτικής της τοπικής ιστορίας της Κορίνθου, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί στη Γ΄ γυμνασίου των τοπικών γυμνασίων του νομού Κορινθίας. Η οργάνωση του μαθήματος προβλέπει συγκρότηση πλάνου, συγγραφή πειραματικού σχολικού εγχειριδίου, προετοιμασία του μαθήματος στη σχολική τάξη και εμπέδωσή του με βιωματικές δράσεις στο χώρο του σχολείου και στους αρχαιολογικούς χώρους. Κορυφαία εκδήλωση θα είναι η παρουσίαση της τοπικής ιστορίας σε πολιτιστικές εκδηλώσις των τοπικών δήμων.