Νέες τεχνολογίες, χρήσιμο εργαλείο στην εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών; - ΟΡΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ; ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΛΑ (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2019)
Ταλαντούχοι και χαρισματικοί μαθητές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Μέσω των νέων τεχνολογιών μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφορίες. Ο εκπαιδευτικός δεν είναι πάντοτε σε θέση να διαχειριστεί τη φροντίδα και μάθηση των χαρισματικών παιδιών στην κανονική τάξη. Για το λόγο αυτό πολλοί ερευνητές αναζητούν εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν τους γονείς και τους δασκάλους ώστε να παρέμβουν αποτελεσματικά. Σκοπός του άρθρου μέσα από τη συγκεκριμένη βιβλιογραφική έρευνα είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης της μαθησιακής διαδικασίας και εξάσκησης των γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αυτών. Τα εργαλεία που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο άρθρο είναι: ψηφιακά παιχνίδια, εικονικά περιβάλλοντα, γλώσσες προγραμματισμού, ρομποτική και λογισμικά.