Ανάκληση Συμβόλων και Εργαζόμενη Μνήμη - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ; ΠΟΘΗΤΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ; ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2019)
Αντικείμενο της παρούσας ερευνητικής εργασίας αποτελεί η αξιολόγηση της Εργαζόμενης Μνήμης (Ε.Μ.) αρίστων βαθμολογικά μαθητών που αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας. Οι μαθητές που επιλέχθηκαν εκτός της υψηλής βαθμολογίας επιπλέον έχουν λάβει πολύ θετικά σχόλια και από τους εκπαιδευτικούς. Για την συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων επιλέχθηκαν κατάλληλες δραστηριότητες με στόχο την αξιολόγηση της μνήμης των παιδιών. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες (άτυπα εργαλεία) επικεντρώνονταν στην αξιολόγηση της χωρητικότητας αλλά και της επεξεργασίας της εργαζόμενης μνήμης των εν λόγω μαθητών. Για την επεξεργασία των στοιχείων ακολουθήσαμε την στατιστική εφαρμογή της περιγραφικής ανάλυσης μέσω του προγράμματος SPSS.