Διερευνώντας την παραβατικότητα των μαθητών/τριών από τη σκοπιά των γονέων - Τριανταφύλλου Ευπραξία; Βοιυδούρη Αγγελική; Κοντοσώρου Αναστασία (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2016)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Ελλάδα. Η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στην χώρα μας. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Ωστόσο, η παρούσα έρευνα έδωσε βαρύτητα στην εξέταση του φαινομένου από τη σκοπιά των γονέων. Ειδικότερα, η εργασία μας εστιάζει και αναλύει: α) τις μορφές παραβατικότητας που παρουσιάζουν τα μικρά παιδιά εντός και εκτός της σχολικής μονάδας, β) τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων της παραβατικότητας και ειδικότερα του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και γ) τη στάση των γονέων ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.