Ψυχική και σωματική καταπόνηση – εξουθένωση των γονιών με αυτιστικό παιδί. Βιβλιογραφική ανασκόπηση ερευνητικών δεδομένων. - Αντωνοπούλου Χριστίνα (Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2020)
Οι γονείς των παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD) αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα στρες και φτωχότερη σωματική και ψυχική υγεία από τους γονείς των παιδιών χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επιχειρείται βιβλιογραφική ανασκόπηση, των νεότερων ερευνητικών δεδομένων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ούτως ή άλλως διάχυτα επικρατούσα κοινωνικά άποψη. Από τα αποτελέσματα της ανασκόπησής μας τεκμηριώνεται η επικρατούσα άποψη και πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες υγείας με στόχο την δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων και υποστηρικτικών δομών για τους γονείς.