Συναισθηματικές Διαδρομές από τη Μάθηση στη Διδασκαλία των Μαθηματικών: Ψηφιακές Αφηγήσεις Μελλοντικών Εκπαιδευτικών - Μούτσιος-Ρέντζος, Ανδρέας; Κασκαούτη, Παναγιώτα; Τάτσης, Κωνσταντίνος; Κουτρομάνος, Γεώργιος; Καλαβάσης, Φραγκίσκος; Μπράτιτσης, Θαρρενός (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η παρούσα εργασία διερευνά τη συναισθηματική σχέση μελλοντικών εκπαιδευτικών με τα Μαθηματικά μέσα από την αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης. Αναγνωρίζοντας ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συχνά βιώνουν αρνητικές συναισθηματικές σχέσεις με τα Μαθηματικά, υιοθετούμε μια προσέγγιση που αξιοποιεί την ψηφιακή αφήγηση για να χαρτογραφηθεί η πολυπλοκότητα αυτών των εμπειριών. Στην παρούσα έρευνα επικεντρωνόμαστε στο νοηματικό περιεχόμενο ψηφιακών αφηγήσεων πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών ενός Παιδαγωγικού Τμήματος που ταυτοποιούνται ως άνω του μετρίου σχετικά με την επίδοσή τους στα Μαθηματικά. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης ανέδειξαν την ισοκατανομή τρέχουσας θετικής και αρνητικής συναισθηματικής σχέσης με τα Μαθηματικά, με συναισθηματικές αλλαγές στο παρελθόν που εδράζονται κυρίως στις αλληλεπιδράσεις με εκπαιδευτικούς.