Εργαστηριακές Δραστηριότητες Διδασκαλίας Φυσικής και STEM με τη Χρήση του Arduino Nano BLE και του Arduino Science Journal - Παπαναγιώτου, Ζωγραφιά; Γκιόλμας, Αριστοτέλης; Παπαναγιώτου, Αλεξάνδρα–Τριανταφυλλιά; Καραγιαννίδου, Ελίνα; Πριμεράκης, Γιώργος; Μπενίση, Αικατερίνη (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η παρούσα εισήγηση περιλαμβάνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων με χρήση του μικροελεγκτή Arduinο Nano BLE και της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Arduino Science Journal. Σκοπό του εργαστηρίου αποτελεί η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την εφαρμογή Arduino Science Journal σε συνδυασμό με τον μικροελεγκτή Arduino Nano BLE. Ειδικότερο στόχο του εργαστηρίου αποτελεί η εκμάθηση χειρισμού των επιμέρους εργαλείων του Arduino Nano BLE και του Arduino Science Journal για την εκτέλεση πειραμάτων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης επιδιώκεται να επιτευχθεί μέσα από διαβαθμισμένης δυσκολίας πειράματα με την χρήση απλών υλικών, η πειραματική πλαισίωση των εννοιών των Φυσικών Επιστημών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης