Απόψεις Εκπαιδευτικών για την Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία των Μαθηματικών - Ζώρζος, Μιχαήλ; Νικολαΐδου, Παρθένα (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η τεχνολογία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη διδασκαλία και ειδικότερα στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Η παρούσα εργασία εστιάζει στη διερεύνηση των απόψεων και της ετοιμότητας των εκπαιδευτικών ως προς τη χρήση τεχνολογίας και εκπαιδευτικών λογισμικών στη διδασκαλία του μαθήματος, πέντε χρόνια μετά την πανδημία COVID-19. Στην έρευνα συμμετείχαν 52 εκπαιδευτικοί Γυμνασίου, με στόχο την αποτύπωση της στάσης τους, των δεξιοτήτων τους, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην αξιοποίηση των ΤΠΕ. Τα ευρήματα καταδεικνύουν βελτιωμένη ετοιμότητα σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η ανάγκη για περαιτέρω υποστήριξη, ιδίως ως προς τον χρόνο προετοιμασίας και την παροχή οργανωμένου ψηφιακού υλικού. Ως βασικό συμπέρασμα προκύπτει η αναγκαιότητα δημιουργίας διαδικτυακών πλατφορμών που θα υποστηρίζουν ουσιαστικά το έργο των εκπαιδευτικών.