"Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν συστήματα διάχυτου υπολογισμού: μια επισκόπηση" - Καµέας, Αχιλλέας; Μακρή , Αναστασία (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η εργασία αυτή αποτελεί µια επισκόπηση των πρόσφατων προσπαθειών για τη δηµιουργία και υλοποίηση εφαρµογών τηλεµατικής και διάχυτου υπολογισµού σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Ξεκινά µε µια περιγραφή των αναγκών που καλύ πτουν και των πλεονεκτηµάτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες επικοινω νιών στον τοµέα της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια περιγράφονται συνοπτικά οι ση µαντικότερες προσπάθειες που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τοµέα αυτό (κάποιες από τις οποίες συνεχίζουν να εξελίσσονται).