Εισαγωγή (Σχεδιασµός και Ανάπτυξη Περιβάλλοντος εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E learning), για τους Εκπαιδευτικούς της Οµογένειας) - ∆αµανάκης , Μιχάλης (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Το έργο Παιδεία Οµογενών στοχεύει στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισµού στην ελληνική διασπο ρά, µέσω της βελτίωσης της παρεχόµενης πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά επιδιώκεται η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική µορφή, η επιµόρφωση των αποσπώµενων και των οµογενών εκπαιδευτικών, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραµµάτων για οµογενείς µα θητές, καθώς και η δηµιουργία δικτύων επικοινωνίας, βάσεων δεδοµένων και δυνατοτήτων τηλεκπαίδευσης µέσα από το διαδίκτυο και τη δορυφορική τη λεόραση. Το έργο διαρθρώνεται σε τρεις βασικές δράσεις, όπως περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα, καθώς και σε οριζόντιες υποδράσεις που υποστηρίζουν το συνολικό έργο.