Εναλλακτικές διδακτικές προτάσεις στο πλαίσιο παιδαγωγικής αξιοποίησης Logo-like περιβάλλοντος - Γλέζου, Κατερίνα; Γρηγοριάδου, Μαρία; Παπανικολάου, Κυπαρισία (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται µια εναλλακτική πρόταση διδασκαλίας για την εισαγωγή βασικών προγραµµατιστικών εννοιών, όπως της διαδικασίας και της µε ταβλητής, σε µαθητές ∆΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης ∆ηµοτικού στο πλαίσιο εφαρµογής ενός διαθεµατικού εκπαιδευτικού σεναρίου µε αξιοποίηση του προγραµµατιστικού πο λυµεσικού περιβάλλοντος MicroWorlds Pro. Η προτεινόµενη διδακτική προσέγ γιση εφαρµόστηκε πιλοτικά στο µάθηµα της ∆ιερεύνησης στη Σχολή Χιλλ κατά το σχολικό έτος 2003-2004 εστιάζοντας στην υποστήριξη εναλλακτικών µορφών πειραµατισµού, διερεύνησης, οικοδόµησης της γνώσης, έκφρασης και επικοινωνί ας για µαθητές και δασκάλους.