Υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής σε γονείς ατόμων με αναπηρίες: Οργανωτικά ζητήματα και προοπτικές - Σπυρίδων, Σούλης; Θεόδωρος, Φλωρίδης (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Στην παρούσα εισήγηση: α) Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της αξιοποίησης των τεχνολογιών της επικοινωνίας και των πληροφοριών (Τ.Π.Ε.) για την παροχή από απόσταση εκπαίδευσης και συµβουλευτικής σε οικογένειες µε αναπήρους. β) Τίθενται υπό συζήτηση ορισµένα βασικά ζητήµατα που προκύπτουν κατά την ορ γάνωση και το σχεδιασµό σχετικών υπηρεσιών. γ) Παρουσιάζονται προτάσεις για την αποτελεσµατική αξιοποίηση του διαδικτύου και των δυνατοτήτων που παρέ χουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δοµές της χώρας µας για την οργάνωση µελ λοντικών προγραµµάτων τηλεσυµβουλευτικής σε γονείς ατόµων µε αναπηρίες.