Στοιχεία Θεμελιώσεων Υπολογιστικών Μηχανών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο - Σπυράκης, Παύλος Γ. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η εργασία αυτή προτείνει την εισαγωγή Μαθηµατικών Θεµελιώσεων των Υπολογιστικών Μηχανών στην ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση. Θεωρούµε απα ραίτητη κυρίως την εισαγωγή εννοιών Τυπικών Γλωσσών και πεπερασµένων Αυτοµάτων. Η Θεµελίωση αυτή απουσιάζει (και από τους Εκπαιδευτικούς) αλλά είναι απαραί τητη για την διαχρονική και ισόρροπη ανάπτυξη εννοιών της Νέας Επιστήµης των Υπολογιστών.