Για μια Παιδαγωγική των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας - Κοντάκος , Αναστάσιος; Χατζηγεωργίου , Γιάννης; Γκόβαρης , Χρήστος; Κόνσολας, Μανόλης (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Οι Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφορίας αποτελούν χωρίς αμφιβολία τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη σύγχρονη εκπαίδευση. Αν και τα Μέσα γενικά και η «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» ειδικότερα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Παιδαγωγική, οι δυνατότητες και η γενικότερη διείσδυση των τεχνολογιών αυτών σε όλους τους χώρους των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων δημιουργούν συνεχώς νέες προϋποθέσεις αξιοποίησής τους, οι οποίες υπερβαίνουν τις εκάστοτε τεχνικές τους ικανότητες και τους πρόδηλους παιδαγωγικούς σκοπούς. Στη συνεδρία αυτή παρουσιάζονται εργασίες που επικεντρώνουν στην παιδαγωγική διαχείριση και αξιοποίηση των Τ.Ε.Π. από την οπτική γωνία του ερωτήματος «τι κάνουν οι άνθρωποι και ειδικά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με τις Τ.Ε.Π.;»