ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - Μαχαιρίδης , Τάσος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2025)
Η Ιρλανδία έχει ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο στην εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφοριών & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη εκπαίδευση σε σχέση με την χώρα μας, αλλά και με αρκετές άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα προσπαθήσω να περιγράψω την κατάσταση της πληροφορικής στο ιρλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, καθώς και τις σχεδιαζόμενες βελτιώσεις του από το υπουργείο παιδείας της χώρας. Επίσης θα αποπειραθώ μια σύγκριση με τις δικές μας εμπειρίες και πρακτικές, ώστε να φανερωθούν οι αδυναμίες, αλλά και τα τυχόν θετικά στοιχεία του ελληνικού μοντέλου.