‘Welcome Τo Our Village’ Μία Άσκηση Διαθεματικότητας για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Διδασκαλία των Αριθμών της Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Αναστασίου, Α.; Ανδρούτσου, Δ. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Η εισαγωγή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δύναται να προσφέρει μία διαφορετική οπτική στη διδασκαλία. Αξιοποιώντας την προοπτική αυτή στα πλαίσια της διδασκαλίας των αριθμών της αγγλικής γλώσσας, δημιουργήσαμε την ιστορία ενός χωριού μέσα από μία σειρά διαφανειών της εφαρμογής του PowerPoint της Microsoft. Στόχο της εργασίας αποτελεί η ενίσχυση του οπτικού στοιχείου στη διδασκαλία μέσω της προβαλλόμενης εικόνας και σκοπό της η καλύτερη κατανόηση των αριθμών από τους μαθητές μέσω της αναζήτησης της πιο σύντομης διαδρομής μεταξύ σημείων. Για να διαπιστωθεί τόσο αυτό όσο και η δυνατότητα προώθησης της διαθεματικότητας, ζητήθηκε από μαθητές της Ε΄ τάξης ενός δημοτικού σχολείου να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις, έτσι ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στην αποτελεσματικότητα της χρήσης των διαφανειών του PowerPoint σε σύγκριση με αυτήν του πίνακα μαρκαδόρου.