Η κοινωνικό-πολιτική και ηθική διάσταση των ΤΠΕ μέσα από ένα εξ Αποστάσεως Πολυμορφικό Μοντέλο - Φραγκάκη, Μαρία; Λιοναράκης, Αντώνης (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Η παρούσα εργασία αφορά στην παρουσίαση ενός εξ Αποστάσεως Πολυμορφικού Μοντέλου κοινωνικής δράσης και ανασυγκρότησης για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη, το οποίο δίνει βαρύτητα στην κοινωνικοπολιτική και ηθική διάσταση της εκπαίδευσης. Παρουσιάζονται οι μορφές και τα δομικά στοιχεία του μοντέλου, τα οποία του προσδίδουν πολυμορφική διάσταση και το καθιστούν μια μορφή ποιοτικής μάθησης, η οποία διεξάγεται από απόσταση. Η παρούσα επιμορφωτική και ερευνητική-διδακτική δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής έρευνας δράσης και προωθεί μια ποιοτική μορφή νοηματοδοτημένης μάθησης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με μετασχηματιστικό ενδιαφέρον για τη γνώση.