Χρήση των Τ.Π.Ε. σε διαθεματικές και πολιτιστικές δράσεις σε δημόσιο γυμνάσιο - Χατζηαντωνίου, Π.; Χαρδαλούπα, Ι.; Σχοινάς, Β.; Πλακούδα, Α.; Ξανθόπουλος, Ν. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Στην παρούσα εισήγηση παρουσιάζεται αρχικά μια μεγάλη διαθεματική δράση με θέμα τον ανθρώπινο εγκέφαλο, η υλοποίηση της οποίας στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη χρήση των ΤΠΕ. Ακολουθεί η παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος μουσικής έρευνας με θέμα το Rock που, όπως θα δειχθεί, οι ΤΠΕ καθόρισαν σημαντικά την τελική εξέλιξή του. Τέλος θα παρουσιαστούν τρεις (3) δραστηριότητες βασισμένες στις ΤΠΕ στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning.