ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΞΕΝΙΟΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ MANCHESTER ΚΑΙ LIVERPOOL. - Τσίφα, Βασιλική; Βίγκλας, Λίνος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Έχοντας στο μυαλό ότι Αγγλία δεν είναι μόνο το Λονδίνο, οι μαθητές σχεδιάζουν ένα ταξίδι σε δύο γνωστές, γειτονικές πόλεις της Αγγλίας, το Manchester και το Liverpool. Τα ονόματα και των δύο πόλεων είναι γνωστά στους μαθητές μας λόγω των ποδοσφαιρικών ομάδων και της μουσικής, γεγονός που σίγουρα τους προδιαθέτει θετικά και δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα. Οι μαθητές εργάζονται στο υβριδικό περιβάλλον του λογισμικού για τις ξένες γλώσσες (δικτυακό υλικό, Ενότητα Travelling in the UK – Μικρόκοσμο A virtual map of the UK του Αβακίου) και ακολουθούν τους συνδέσμους (links) για να ξεναγηθούν στις δύο πόλεις. Προτείνουμε να αφιερωθούν δύο με τρεις διδακτικές ώρες για τη διδασκαλία των ενοτήτων, μία για κάθε πόλη και ίσως μία επιπλέον για επανάληψη και συμπληρωματικές ασκήσεις.