ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Τζιμόπουλος, Νίκος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Στο Νομό Κυκλάδων η διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής ξεκίνησε το 1993 όταν το ΥΠΕΠΘ έστειλε στα σχολεία 8 εργαστήρια σε Γυμνάσια και 3 εργαστήρια σε Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια. Ελάχιστα σχολεία πριν είχαν προμηθευτεί υπολογιστές με άλλους τρόπους. Το 1998 το ΥΠΕΠΘ χρηματοδότησε 5 Γυμνάσια και 2 Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια για την αγορά εργαστηρίων Πληροφορικής και εφέτος προμήθευσε όλα τα Ενιαία Λύκεια του Νομού με υπολογιστές.