Εργαλείο Δημιουργίας Διαδραστικού Πολυμεσικού Περιεχομένου QlicK - Βολακάκης Αργύρης; Ταζές Νικόλαος; Τζιβινίκου Σωτηρία; Κυραμά Στυλιανή (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
<div class="elementor-element elementor-element-6ba812b elementor-widget elementor-widget-jet-listing-dynamic-field" data-id="6ba812b" data-element_type="widget" data-widget_type="jet-listing-dynamic-field.default"> Στόχος της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη και η ανάπτυξη ενός εργαλείου που δημιουργεί διαδραστικό και πολυμεσικό περιεχόμενο. Το QlicK σχεδιάστηκε με σκοπό να καλύψει τους περιορισμούς που παρατηρούνται σε αντίστοιχα υφιστάμενα εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, επιτρέποντας την εξαγωγή του περιεχομένου σε μορφή HTML5. Παράλληλα, η δωρεάν διαθεσιμότητά του προσφέρει άμεση πρόσβαση χωρίς οικονομικό κόστος για τους/τις χρήστες/ριες. Στη σύγκρισή του με ευρέως χρησιμοποιούμενες διαδικτυακές πλατφόρμες, μέσω εξειδικευμένων εργαλείων, διερευνήθηκαν οι τομείς της απόδοσης, της προσβασιμότητας καθώς και των πρακτικών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξη του. Τα αποτελέσματα της σύγκρισης έδειξαν ότι το QlicK αποτελεί ένα πλήρως προσβάσιμο και βελτιστοποιημένο εργαλείο για τις μηχανές αναζήτησης, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στην υλοποίησή του. Επιπλέον, παρουσιάζει υψηλή απόδοση στους χρόνους φόρτωσης και απόκρισης, προσφέροντας στο χρήστη μία ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης. Τέλος, το QlicK αποτελεί ένα προσβάσιμο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό, το οποίο διατίθεται άμεσα και δωρεάν. <div id="etpearticle-9716" class="elementor-element elementor-element-a0fcd55 elementor-widget__width-auto etpe-article-download elementor-icon-list–layout-traditional elementor-list-item-link-full_width elementor-widget elementor-widget-icon-list" data-id="a0fcd55" data-element_type="widget" data-widget_type="icon-list.default">