Προς ένα Περιβάλλον Ενσώματης Μάθησης για τη Διδασκαλία της Γεωμετρίας - Παπασαλούρος Ανδρέας; Κοντογιάννης Αντώνιος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Παρουσιάζεται ένα τεχνολογικό περιβάλλον για την υποστήριξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ενσώματης μάθησης το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών Υπολογιστικής Όρασης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Εκτίθενται οι θεωρητικές αρχές στις οποίες βασίστηκε η σχεδίαση του περιβάλλοντος και παρουσιάζεται μια αρχική, πιλοτική αξιολόγησή του με τη συμμετοχή μικρής ομάδας μαθητών. Παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον βρίσκεται σε αρχική φάση της ανάπτυξής του, η αξιολόγηση έδειξε ότι το περιβάλλον μπορεί να υποστηρίξει ικανοποιητικά δραστηριότητες ενσώματης μάθησης στο αντικείμενο της Γεωμετρίας. Έχει σχεδιαστεί ως ένα επαναχρησιμοποιήσιμο πλαίσιο λογισμικού, ώστε να είναι δυνατή η εξειδίκευσή του σε διαφορετικές εφαρμογές στη Γεωμετρία αλλά και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα.