Το Διαδίκτυο ως Eργαλείο Διερεύνησης στο Μάθημα της Πληροφορικής - Παπανικολάου Κυπαρισία Α. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Στο περιβάλλον της σχολικής τάξης, το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους ως πηγή πληροφορίας, μέσο δημοσίευσης αλλά και επικοινωνίας. Ωστόσο, η πληροφορία που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο είναι ποικίλη, ανεξέλεγκτη και δεν είναι διαμορφωμένη ώστε να εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς στόχους. Επομένως, ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι με ποιους τρόπους μπορεί το νέο αυτό μέσο να συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζοντας πέρα από την απλή αναζήτηση πληροφοριακού υλικού, ένα μαθητοκεντρικό μοντέλο μαθημάτων που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και ταυτόχρονα υποστηρίζει την πορεία των μαθητή προς το ουσιαστικό και το χρήσιμο μέσα από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών του Διαδικτύου.