Κατασκευή παραμυθιακής αφήγησης με χρήση του περιβάλλοντος Teatrix - Καζάζης Νικόλαος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Στην παρούσα εισήγηση παρουσιάζεται µία διδακτική πρόταση αξιοποίησης του αφηγηµατικού υπολογιστικού περιβάλλοντος Teatrix, για τη συνεργατική δηµι ουργία µίας παραµυθιακής αφήγησης, κατά την οποία οι συµµετέχοντες µαθητές αναλαµβάνουν ρόλους και αλληλεπιδρούν µε τους ελεγχόµενους από το υπολογι στικό σύστηµα χαρακτήρες. Επειδή το υπολογιστικό περιβάλλον βρίσκεται ακόµη σε φάση ανάπτυξης, η εισήγηση εστιάζει στα λειτουργικά του χαρακτηριστικά και στο παιδαγωγικό πλαίσιο της διδακτικής του αξιοποίησης.