Παρουσίαση του project “Πολυµεσική Τεκµηρίωση και Ηλεκτρονική ∆ιδασκαλία των Γερµανικών ως Ξένη Γλώσσα” - Χαρδαλούπα Ιωάννα; Kaute , Dr. Renate (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας eLearning κατατέθηκε µία πρόταση από το Paedagogisches Institut fuer die italienische Sprachgruppe (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Bozen/Ιταλίας) µε θέµα «Πολυµεσική τεκµηρίωση και ηλεκτρονική διδασκαλία των Γερµανικών σαν ∆εύτερη ή Ξένη Γλώσσα”. Το σχέδιο αποβλέπει στην συνεργασία των εκπαιδευτικών των σχολείων που συµµετέχουν για τη δηµιουργία µιας βάσης δεδοµένων, όπου θα καταγράφονται όλα τα επιµέρους σχέδια που θα υλοποιηθούν (ή έχουν υλοποιηθεί) µε τα αυθεντικά υλικά (ήχο, εικόνα, βίντεο κλπ) που έχουν συλλεχθεί. Θα υπάρχει κι ένα τµήµα «εικονικής κοινότητας» για την άµεση επικοινωνία και συµµετοχή στο σχέδιο όλων των µαθητών και καθηγητών των διαφόρων ευρωπαϊκών σχολείων. Όλα αυτά γίνονται πραγµατικότητα µέσα από την ιστοσελίδα www.ipi-daz.it . Σκοπός του project είναι από τη µια η καταγραφεί των ήδη προϋπαρχόντων εµπειριών στα σχολεία και ηλεκτρονική καταγραφή αυτών και από την άλλη να αποτελέσει βοήθηµα για όλους στη διδασκαλία των Γερµανικών.