Φυσιογνωμία και Αποτελέσματα του Πιλοτικού Προγράμματος ‘ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ’: Παρουσίαση Ενδεικτικών Εφαρμογών. Ο Προορισμός, τα Αγκυροβόλια και ο Θησαυρός ενός Συντροφικού Ταξιδιού - Ράπτης Αριστοτέλης; Ράπτη Αθανασία (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2026)
Η συλλογική παρουσία μας σ’ αυτό εδώ το Συνέδριο αποσκοπεί σε μια συνοπτική παρουσίαση και αποτίμηση του ολοκληρωμένου πιλοτικού προγράμματος με την επωνυμία «Νησί των Φαιάκων», καθώς και στην παρουσίαση μικρού δείγματος της εργασίας ορισμένων επιμορφωτών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, οι οποίοι εργάστηκαν κυρίως στα σχολεία της Αττικής, που ανήκαν στην περιοχή ευθύνης του Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο τέλος θα γίνει σύντομη αναφορά και σε ένα δείγμα δουλειάς των εκπαιδευτικών από σχολεία άλλων περιοχών. Πριν όμως επιχειρήσουμε τη σύντομη περιγραφή του έργου και των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων του, κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε εισαγωγικά στα κυριότερα σημεία του σκεπτικού, τα οποία σκιαγραφούν τις προθέσεις μας και αποτέλεσαν βασικούς άξονες της επιχειρηθείσας διαπανεπιστημιακής συνεργασίας. Η πρόταξη του σκεπτικού αυτού στην όλη παρουσίαση κρίθηκε σκόπιμη, επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα που θίγει εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και ζητούμενα.