Το πλαίσιο προγράµµατος σπουδών Πληροφορικής στο Γυµνάσιο, στο Λύκειο και στα ΤΕΕ : Από το σχεδιασµό στη διδακτική πράξη - Μόρµορης Μανώλης; Αποστολάκης Ιωάννης (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2025)
Tο ∆εκέµβριο του 1997, δόθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το Ενιαίο Πλαίσιο Προγράµµατος Σπουδών Πληροφορικής (Ε.Π.Π.Σ.Π.). Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Ενιαίο Πλαίσιο Προγράµµατος Σπουδών Πληροφορικής, 1998) έχει δώσει στη δηµοσιότητα και το λεγόµενο ∆ιαθεµατικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραµµάτων Σπουδών (∆.Ε.Π.Π.Σ.). Είναι σηµαντικό να σηµειώσουµε ότι το Ενιαίο Πλαίσιο Προγράµµατος Σπουδών Πληροφορικής : α) ∆εν περιέλαβε τα µαθήµατα των τότε Τεχνικών Λυκείων β) ∆εν δοµήθηκε στην λογική του τι πρέπει να διδαχθεί αλλά τι πρέπει να διδαχθεί σε συγκεκριµένα µαθήµατα που είχαν καθοριστεί µε προηγούµενες αποφάσεις της ολοµελείας και του τµήµατος Γενικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Οι συντάκτες φαίνεται να αποδέχονται το πραγµατολογικό πρότυπο, όµως αυτό που διαφαίνεται αργότερα, είναι η εισαγωγή της Πληροφορικής ως αυτόνοµο γνωστικό αντικείµενο (τεχνοκεντρική προσέγγιση) και όχι µέσω µιας διάχυσης των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών συνολικά στη µαθησιακή διαδικασία.