"Τα προβλήματα της διδασκαλίας της Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" - Ματάνας Νικόλαος; Παπαβασιλείου Αθανάσιος; Παπαµήτσιου Ζαχαρούλα (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2025)
Το γεγονός ότι η διδακτική του προγραµµατισµού εξακολουθεί να παραµένει ένας κλάδος αδόµητος, αναπόφευκτα δηµιουργεί µια σωρεία προβληµάτων, τόσο στον εκπαιδευτικό που καλείται να διδάξει το αντικείµενο, όσο στους µαθητές που έρχονται σε επαφή µε πρωτόγνωρες έννοιες και λογικές, αλλά και στο αναλυτικό πρόγραµµα και τα σχολικά εγχειρίδια.