«Ταξιδεύω στο Χρόνο και Μαθαίνω… την Ιστορία της Θεσσαλονίκης»: Ένα Εκπαιδευτικό Λογισμικό για τη Διδακτική Προσέγγιση της Τοπικής Ιστορίας - Γκιρτζή Μ.; Μπουντίδου Α. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Σκοπός της παρούσας εισήγησης δεν είναι η εμβάθυνση σε θέματα προσέγγισης της ιστορίας εν γένει, ούτε η κριτική στάση απέναντι στις μεθόδους διδακτικής της ιστορίας, αλλά η παρουσίαση ενός προτεινόμενου εναλλακτικούσυμπληρωματικού τρόπου διδασκαλίας της μέσω ενός εκπαιδευτικού λογισμικού για την Τοπική Ιστορία της Θεσσαλονίκης.