Σχεδιάζοντας ιστοεξερευνήσεις για τη διδασκαλία θεμάτων από τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Τρία παραδείγματα - Χαλκίδης Ά.; Μανδρίκας Α.; Τζήκου Ζ.; Ευθυβούλου Χ.; Νομικού Χ. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Παρουσιάζεται μια πρόταση για το σχεδιασμό ιστοεξερευνήσεων σχετικά με τη διδασκαλία θεμάτων από τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Η πρόταση είναι επηρεασμένη από τη λογική και τη μεθοδολογία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Διδακτικής των Περιβαλλοντικών / Φυσικών Επιστημών. Ακολούθως παρουσιάζονται τα βασικά σημεία από τρία παραδείγματα ιστοεξερευνήσεων, αναπτυγμένων σύμφωνα με το προτεινόμενο μοντέλο σχεδιασμού, με θέματα: ηλιακή ενέργεια, λειψυδρία, ανακύκλωση μπαταριών.