Διδακτική προσέγγιση της διδασκαλίας της γλώσσας με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Σενάριο διδασκαλίας: Μαθαίνω γράμματα και σχήματα. - Γκότζος Δ.; Bέμμου E. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Στην εισήγηση αυτή παρουσιάζεται ένα εκπαιδευτικό σενάριο με τίτλο «Μαθαίνω γράμματα και σχήματα» για τη Γλώσσα της Α΄Δημοτικού με την εμπλοκή των Μαθηματικών και της Αισθητικής Αγωγής στο πλαίσιο μιας διαθεματικής προσέγγισης. Η παρούσα πρόταση είναι μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας ενταγμένη στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) και μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από τις αναμφισβήτητες δυνατότητες των ΤΠΕ.