Μελέτη περίπτωσης αξιοποίησης των ΤΠΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής - Σιμόπουλος Θωμάς; Γκουντέλιας Τρύφων (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2024)
Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής εξακολουθεί να παραμένει έξω από τα σχολεία. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί καθημερινά σχεδόν γινόμαστε αποδέκτες δυσάρεστων ειδήσεων με θύματα μικρούς μαθητές. Στα πλαίσια λοιπόν του μεγάλου αυτού προβλήματος, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε στο Σχολείο μας ένα πρόγραμμα που να δίνει εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα στους μικρούς μαθητές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ατυχημάτων μιας και τα παιδιά βρίσκονται στην «περιοχή υψηλού κινδύνου», εμπεδώνοντας τη φράση «Η ζωή είναι πολύτιμη».