ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΞΕΝΙΟΣ Ε. - Τάσσου-Μάγκου Ε. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Στο hotel Lion d’or έχει φωτογραφίες της ρεσεψιόν, των δωματίων καθώς επίσης και των μπάνιων. Σκοπός του μαθήματος στη σελίδα αυτή ήταν να κάνουν οι μαθητές –εξάσκηση στο λεξιλόγιο των δυο πρώτων ενοτήτων: ονομασία χώρων- δωματίων, επίπλων, αντικειμένων, να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά επιρρήματα: pres de, devant, derriere,a cote de, sur, sous, dans, a gauche, a droite,καθώς επίσης και τα χρώματα από την ενότητα 9. Οι μαθητές έκαναν πλήρη περιγραφή της εισόδου ,των δωματίων του ξενοδοχείου, την θέση των επίπλων και των αντικειμένων, όπως επίσης και το χρώμα τους. Ειδικότερα στις φωτογραφίες του μπάνιου βρήκαμε το λεξιλόγιο: le peigne, la broche a dents a cheveux κ.λ.π. και το δουλέψαμε κατά βάση στο εργαστήριο της Οδύσσειας. Ασχοληθήκαμε με μερικές ασκήσεις (στο arktos.cti.module 5)του τύπου:συμπλήρωση λέξεων σε προτάσεις, πώς πάμε στο ξενοδοχείο, πού βρίσκεται αυτό κ.λ.π.