ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΞΕΝΙΟΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ - ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ Αθηνά; ΚΕΛΙΔΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ Κυριακή (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Δραστηριότητα και φύλλα εργασίας για πειραματική διδασκαλία με την χρήση των ΤΠΕ ( το εκπαιδευτικό λογισμικό των Ξένων Γλωσσών ΞΕΝΙΟΣ και το διαδίκτυο ) σε εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η διδακτική ενότητα αποσκοπεί στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την οργάνωση και την πραγματοποίηση ταξιδιού για θερινές εκπαιδευτικές διακοπές στην Νίκαια της Γαλλίας Η σύλληψη της αρχικής ιδέας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας υλοποιήθηκε με την συνεργασία των επιμορφωτριών Ξένων Γλωσσών Μαριλένας Γύπαρη και Αρετής Παϊζάνου, κατά την διάρκεια συνάντησης των επιμορφωτών Ξένων Γλωσσών η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στις 30 Μαρτίου 2001.