ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ! ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ - Καμπράνης Νίκος (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μέρος από το χείλος ενός πιάτου.(Βλ. φωτο) Δεν υπάρχουν σημάδια που να μας δείχνουν την ηλικία του πιάτου. Όμως ξέρουν ότι πιάτα με διάμετρο μεγαλύτερη από 28 cm. είναι αντιπρόσωποι της εποχής πριν το 300 πΧ. Αν η διάμετρος είναι μικρότερη ή ίση των 28 cm., τότε το πιάτο πρέπει να έχει κατασκευαστεί το έτος 300 πΧ. ή αργότερα. (Πιάτα που κατασκευάστηκαν πριν το 300 πΧ. αξίζουν πολύ περισσότερο). Μπορείτε να τους βοηθήσετε;