ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - Ανδρέου Ηλίας (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Το πρόβλημα Μια παρέα βγαίνει από την αίθουσα του κινηματογράφου μετά την παρακολούθηση μιας ταινίας με πλούσια γεύματα, με σπάνιες λιχουδιές από εξωτικές χώρες και όπως είναι φυσικό το αίσθημα της πείνας είναι έντονο σε όλους. Αποφασίζουν λοιπόν, για να ικανοποιήσουν και αυτή τους την αίσθηση, να αγοράσουν σοκολάτες. Ψάχνονται όμως για χρήματα και διαπιστώνουν ότι δεν έχουν αρκετά για να αγοράσουν μια σοκολάτα για τον καθένα. Έτσι αναγκάζονται να αγοράσουν μια σχετικά μεγάλη και να τη μοιραστούν. Αν είσαστε ένα άτομο της παρέας αυτής θα σας ενδιέφερε η δίκαιη μοιρασιά σε κομμάτια ίσου μήκους και θα θέλατε από την αρχή να ξέρετε πόσο μεγάλο θα είναι το κομμάτι που σας αντιστοιχεί. Το πρόβλημα με το οποίο θα ασχοληθούμε έχει ως αντικείμενο να σας βοηθήσει στη διαδικασία αυτή.