Οι Ευκαιρίες, οι Προκλήσεις και οι Απειλές της Επιστήμης των Δεδομένων στην Εκπαίδευση - Βερύκιος Βασίλειος Σ. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Ίσως να έχετε ακούσει ή και να έχετε διαβάσει για τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data), τον μεγάλο όγκο της πληροφορίας που συσσωρεύεται στα πληροφοριακά συστήματα των επιχειρήσεων καθώς βλέπουμε ένα βίντεο στο youtube, ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι στο spotify, βλέπουμε μία ταινία από το Netflix στον υπολογιστή μας, αγοράζουμε τις προμήθειες της εβδομάδας από κάποιο σούπερ μαρκετ ή διαλέγουμε ένα δώρο για τη γιορτή ενός αγαπημένου μας προσώπου.