e-Twinning: Διαδικτυακές επαφές στα πλαίσια εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσας - Πολίτης Α. (Συνέδρια της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, 2023)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η χρήση διαδικτυακών επαφών στα πλαίσια του e- Twinning. Η επαφή των μαθητών του λυκείου μας, μέσω του e-learning, με τον Γαλλικό Πολιτισμό και τη Φιλοσοφία βοήθησε στην εξάσκησή τους στη γαλλική γλώσσα. Το e- Twinning αποτελεί δράση του προγράμματος Comenius, όπου σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.